Hyvinvointia hyvällä sijainnilla

Hyvinvointia hyvällä sijainnilla

Hyvinvointibuumi näkyy kaupunkikuvaa täplittävien hyvinvointikeskusten määrän tasaisena kasvuna. Kaupungin laitamille rakennettujen valtavien kuntokeskusten sijaan hyvinvointipalveluiden tarjoajat valuvat nyt kaupunkeihin lähemmäs ihmisvirtaa: entisten myymälöiden, elokuvateattereiden ja yökerhojen ikkunoista näkyy hikisinä hölkkääviä kuntoilijoita.

Myös Helsingin Pitäjänmäessä aiemmin ATK-keskuksena palvelleet tilat kokivat totaalisen mullistuksen. Tietokoneiden huminan ovat korvanneet EasyFitin maaliskuussa 2015 auenneen uuden liikuntakeskuksen juoksumattojen, kuntosalilaitteiden ja ryhmäänsä kannustavien liikuntaohjaajien luoma äänimaailma.

Salille vaikka lounastauolla

– Sijainti ja hinta ovat ykköskriteereitämme. Liikuntakeskuksen pitää olla näkyvällä paikalla ja helposti saavutettavissa, listaa EasyFit-tuotemerkistä vastaavan suomalaisen Ab LL International Oy:n franchise-johtaja Sarita Nobile.

Nobilen mukaan vahvasti kasvavaan ketjuun syntyy vuosittain noin kymmenen uutta liikuntakeskusta. Pääkaupunkiseudulla tilojen löytäminen on kuitenkin muuta maata haasteellisempaa, joten ketjun laajentumisesta vastaava johtaja haistelee uusia mahdollisuuksia tarkalla nenällä.

Kriteerit täyttävät tilat löytyivät Nurmi-Yhtiöiden kiinteistöstä Pitäjänmäeltä. Alueella on asutuksen ja muutaman suuryrityksen toimitilojen lisäksi satoja pieniä ja keskisuuria yrityksiä, joten päivittäin kävelyetäisyydellä liikkuu Nobilen laskujen mukaan tuhansia potentiaalisia kuntoilijoita.

Seitsemän viikon tehokuuri

Kiinteistön omistajan toiveiden ja EasyFitin tarpeiden yhteensovittamisesta vastasi Ovenian vuokrauspalvelujen asiakaspäällikön Tuija Kulmalan tiimi.

– Roolimme on helpottaa sekä omistajan että vuokralaisen elämää. Hoidamme kohteen vuokrasopimukset, muutostyöt ja ylläpidon. Olen henkilökohtaisesti erittäin iloinen EasyFitin tulosta Valimocenteriin, se tuo kirjaimellisesti liikettä konseptiin, kehuu Kulmala.

Tilassa tehtiin niin perusparannuksia kuin kuntokeskuksen brändiin kuuluvaa stailausta. Nobilen mukaan entisten ATK-tilojen muutosprosessi raikkaaksi EasyFit-ympäristöksi sujui hyvin. Erityismaininnan Nobile antaa Ovenian sujuvalle viestinnälle. Pienetkin asiat otettiin tosissaan ja Nobile koki pysyvänsä ajan tasalla kaikissa projektin vaiheissa.

– Seitsemän viikon tehokuurin aikana tiloihin nousivat kuntosali, joogahuone, spinningtila, sosiaalitilat, saunat ja muu tarvittava. Kannaltamme oli kätevää, että ammattilaiset huolehtivat tilan mahdollisuuksien kartoittamisesta, tarvittavista kilpailutuksista sekä muutostöiden valvonnasta ja organisoinnista. Tästä on liikuntakeskusta pyörittävän yrittäjän helppo jatkaa eteenpäin, Nobile kiittelee.