Talo täynnä kiinnostavia tarinoita

Talo täynnä kiinnostavia tarinoita

Eteran uudessa Kampin Helmessä viihdytään. Hyvin varusteltu talo istuu kaupunkiympäristöön, ja erikoisuutena voidaan mainita, että se on aidon Helsinki-dekkarin tapahtumaympäristöä.

Harvasta talosta on kirjaa olemassa jo silloin, kun ensimmäiset asukkaat muuttavat sisään. Kirjailija Ata Hautamäki sijoitti rakentuvan Kampin Helmen uusimpaan dekkariinsa Siell’ on hieno hietalehto (2015). Talo valmistui vuoden 2016 alussa.

– Kirjoitan elävää kaupunkihistoriaa dekkarimuotoon. Tähän kirjaan sain idean, kun Kampin Helmen tontilla alettiin räjäyttää kalliota. Asuimme mieheni kanssa kadun toisella puolella ja mietin millainen uusi talo tähän nousee. Keräsin aineistoa seuraamalla tiiviisti rakennustöitä ja kuuntelemalla alueen ihmisten muistoja. Kirjan päähenkilö on nosturinkuljettaja, joka katselee työmaamonttuun korkeuksista. Lähiympäristöstä halusin ikuistaa myös katoavan Marian sairaalan ja Hietaniemien kappelin. Tarina alkaa nosturinkuljettajan isoisän hautajaisista kappelissa…, kertoo Ata Hautamäki.

– Houkuttelin mieheni muuttamaan 38. kerran. Nyt asumme Kampin Helmen ylimmässä kerroksessa. Meillä on upeat näköalat yli kaupungin – ja ihanat naapurit. Kaikki talossa haluavat olla ystävällisiä ja tutustua toisiinsa, Ata Hautamäki kuvailee.

Asunnonvuokrausta asiakkaita kuunnellen

– Ovenian empaattinen ote toi hyviä tuloksia senioriasuntojen vuokraamisessa, toteaa Eteran kiinteistöjohtaja Timo Sotavalta.

Kampin Helmi on eläkevakuutusyhtiö Eteran uusin senioritalo Helsingissä. Eteralla on kokemusta senioritaloista, sillä yhtiö on aikaisemmin rakennuttanut niitä Kemiin, Tornioon, Rovaniemelle, Turkuun, Vantaalle ja Helsinkiin. Kiinteistöjohtaja Timo Sotavalta kertoo, että Etera sijoittaa koko ajan vuokra-asuntoihin ja osa niistä on senioritaloja. Valtaosa kohteista on tällä hetkellä tulossa Etelä-Suomeen.

– Tärkeintä senioriasunnoissa on sijainti, josta palvelut ovat jalan saavutettavissa. Kaikilla asukkailla ei ole autoa käytössään. Vanhuusajan asuntoja katsellaan myös tutuilta seuduilta, joten niiden on hyvä olla maakuntakeskuksissa, Timo Sotavalta sanoo.

Varustelun suhteen ikäihmiset tarvitsevat esteettömyyttä ja toisinaan mahdollisuutta lisätä kahvoja tai kaiteita esimerkiksi kylpyhuoneisiin.

– Senioriasuntoihin liittyy myös sellainen erityispiirre, että asuntoa vuokraavat ihmiset haluavat selvittää perinpohjaisesti, että asunto sopii heille. Tämä vaatii paneutumista ja kuuntelua vuokrausta hoitavalta henkilöltä. Tässä Ovenia on onnistunut mielestäni mainiosti, mainitsee Timo Sotavalta.

Hyvin suunniteltu vuokrausprojekti

– Kampin Helmen kiinteistö on uusi, siinä on käytetty korkealuokkaisia materiaaleja ja varustetaso on hyvä. Lisäksi talo on rakennettu mahdollisimman esteettömäksi, kuvaa Ovenian myyntipäällikkö Karin Ahlbäck.

Talon esittelyä varten Ovenian vuokraustiimi laati Kampin Helmelle omat nettisivut ja toimitti asuntovuokrauksen tiedot jo rakennusvaiheessa työmaalle. Yhteydenottoja tuli runsaasti jo ennen vuokraamisen aloittamista. Lehti-ilmoittelua tarvittiin vain nimeksi.

– Asunnot vuokrattiin nopeasti hyvän suunnittelun ja ennakkomarkkinoinnin ansiosta. Hoidamme vuokrauspalvelua jatkossakin, kun vuokralaisia vaihtuu. Tällä hetkellä asukkaat ottavat meihin yhteyttä asumiseen ja asuntoon liittyvissä asioissa. Muuten yhteistyö Eteran kanssa Kampin Helmessä jatkuu asuntotarkastusten ja remonttien tilaamisen merkeissä.

– Ovenian Asuntovuokrauksen tavoitteena on, että sekä omistaja että vuokralainen ovat tyytyväisiä ja näin palvelulupaus molemmin puolin on täytetty kiitettävästi, tiivistää Karin Ahlbäck.

Vuokraus Kampin Helmi