Aloitin työni uudessa työpaikassa Colliers International Finlandille viime keväänä. Pitkästä aikaa työmatkani on ideaali työmatkapyöräilylle ja siksi olen koko kesän pyöräillyt töihin.

Pyöräni on 20 vuotta vanha kolmivaihteinen, joten yleensä kaikki ajavat ohitseni. Niinpä olen hyvin päässyt tekemään havaintoja seuraavanlaisista pyöräilijöistä:

1. Kaupunkipyöräilijät

Kuulun itse tähän ryhmään. Pyöräilyni pitää olla nopeaa ja vaivatonta. Matka ei saa olla liian pitkä. Kulkureitin pitää olla mielellään tasaista maastoa pyöräteitä pitkin. En halua kuljettaa varavaatteita ja käydä suihkussa ennen työpäivän alkua. Siksi pyöräilen rauhallista vauhtia turhia kiirehtimättä hyvässä säässä. Tähän kategoriaan kuuluu myös kaupunkipyörien vuokraajat.

2. Kuntoilijat

Kuntoilijoilla on järkevät pyöräilykamppeet päällä. He selvästi kuljettavat varavaatteita mukana ja käyvät työpaikalla suihkussa. Heitä motivoi kunnon kasvattaminen ja ylläpitäminen.

3. Ammattilaiset

Ammattilaisiksi luokittelen lycra-asuiset työmatkapyöräilijät, joilla on mahdollisimman virtaviivaiset polkupyörät. He ajavat kovaa ja heille se on jollain lailla elämäntapa.

Omalta osaltani pyöräilyinnostusta on tuonut työpaikan hyvin varustettu pyöräparkki autohallissa. Siellä on hyvin tilaa pyörille. Pyörät ovat varkailta sekä sateelta turvassa ja sinne voi jättää pyöräilykypäränkin. Keskellä työpäivää lyhyemmät työmatkat sujuvat näppärästi yrityksen yhteiskäyttöisellä jopolla.

Tiina Käyhkö, markkinointi- ja viestintäpäällikkö