Colliers mukana Energiansäästöviikolla: Liikenne ja liikkuminen

Liikenne on yksi suurimmista kasvihuonekaasupäästöjen aiheuttajista. Kiinnittämällä huomiota liikkumistapaan voit merkittävästi vähentää hiilidioksidipäästöjä ja energiankulutusta omalta osaltasi. Jopa 20 % kaikista hiilidioksidipäästöistä tulee liikenteestä.

Keväällä 2015 kyselimme meillä Colliers International Finlandissa henkilöstön liikkumistottumuksia liittyen toimitilojen muuttoprosessiin. Vastausten perusteella yli puolet käyttää autoa työmatkoihinsa, kolmannes julkista liikennettä ja pyöräilyä vain 4 %. Kuitenkin kolmannes vastaajista tulisi mieluiten töihin pyörällä ja neljäsosa kävelleen. Vain 15 % piti mieluisampana vaihtoehtona autolla matkustamista.

Kun sitten tuli aika valita yrityksen uuden toimitilan sijainti Helsingissä, arvioimme toimipisteen saavutettavuuden sekä julkisen että kevyen liikenteen kannalta, huomioimme pyöräpaikkojen lukumäärän ja sosiaalitilat sekä hankimme sähköauton työpäivän aikana tapahtuvia asiointimatkoja varten. Näin päädyimme yrityksen pääkonttorin sijaintiin Pasilassa. Colliers International Finland osallistuu myös vuosittain valtakunnalliseen pyöräilyn kilometrikisaan ja tänä vuonna ensimmäisen kerran järjestettyyn kävelykilometrikisaan.

Tiesitkö, että 1 kilowattitunnilla polttoainetta pääsee…

  • junalla 30 km
  • metrolla 10 km
  • raitiovaunulla 4 km
  • bussilla 2 - 3 km
  • henkilöautolla 1 km