Colliersin Vaikutusvaltaisimmat kaupungit -tutkimus 2018
Helsinki on kasvava ja nykyaikainen teknologiakeskus, joka kiinnostaa sijoittajia ja kiinteistöjen käyttäjiä

Helsinki on kasvava ja nykyaikainen teknologiakeskus, joka kiinnostaa sijoittajia ja kiinteistöjen käyttäjiä, kertoo kansainvälisen Colliers Internationalin tuore raportti.

Helsinki on saavuttanut 23. sijan Colliersin luokituksessa ja pysytellyt viiden parhaan markkinan joukossa pienten kaupunkien kategoriassa. Työnantajien kannalta Helsinki sijoittuu toiselle sijalle turvallisen toimintaympäristönsä ansiosta. Helsingissä on myös merkittävää piilevää osaamista, mikä tukee talouden kasvua tulevaisuudessa. Helsinki sijoittui yhdessä Kööpenhaminan, Zürichin ja Tukholman kanssa myös liiketoiminnalle suotuisten “avointen markkinoiden” kaupunkien kärkiviisikkoon

Aktiviteetit lisääntyivät Helsingissä nopeasti 2017, ja sen seurauksena kaupunki sijoittui seitsemänneksi kiinteistöpääoman eurooppalaisena kohteena. Vaikka pidämmekin tätä yksittäistapauksena, odotamme kaupungin sijoittuvan 20 parhaan joukkoon myös 2018, sanoo Damian Harrington Colliers Internationalin tutkimusjohtaja.

Colliersin Vaikutusvaltaiset kaupungit -raportti vertailee kaupunkeja sen mukaan, miten ne kiinnostavat kiinteistöjen käyttäjiä, millaista osaamista niissä on saatavilla ja millaista elämänlaatua ne tarjoavat taloudellisen toimeliaisuuden ja tuottavuuden ohella. Lontoo on valittu Euroopan houkuttelevimmaksi kaupungiksi toisena vuonna peräkkäin. Muut kärkiviisikon kaupungit olivat Pariisi, Madrid, Moskova ja Birmingham. Raportti kattaa niin globaalisti, paikallisesti kuin kansallisestikin merkittävät eurooppalaiset markkinat.