ymparisto-ja-energiapalvelut
Ovenian ketterä ja osaava ympäristö- ja energiapalveluiden tiimi auttaa kaikessa mitä vastuullinen kiinteistöliiketoiminta pitää sisällään.

Vihreät palvelut voivat olla yksittäisiä selvityksiä, kuten kiinteistön ympäristöluokitushankkeita tai isoja, laajoja yrityksen strategiasta lähteviä ympäristöohjelman kehittämisen hankkeita ja niiden jalkauttamista.

Ympäristö- ja energiapalveluiden asiantuntijana työskentelevä Eeva Määttänen teki väitöskirjansa vihreästä kiinteistöjohtamisesta (Green Property Services - Driving Environmental Performance and Customer Value in Commercial Buildings). Väitöskirjassa tutkitaan mm. Ovenian vihreää toimitilakonseptia, ja siinä havaittiin, että vihreillä palveluominaisuuksilla voi nostaa vuokralaisten tyytyväisyyttä ja tuottaa lisäarvoa asiakkaalle.  Ovenialla Eevan työnkuvaan kuuluu mm. ympäristöluokitusprojekteja (LEED ja BREEAM), energiankulutuksen analysointia ja kiinteistöjen jätehuollon kehittämistä sekä keinojen mietintää hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

- Asiakkaalle on suuri etu, että voimme tarjota meidän asiantuntemustamme talon sisältä. Tunnemme asiakkaat ja heidän kiinteistönsä entuudestaan, joten vastuullisuusasioiden kehittäminen ja huomioiminen toiminnassa sekä palveluissa on luontevaa, Eeva kertoo.

Ovenia on ollut mukana mahdollistamassa KTI Kiinteistötieto Oy:n Vastuullinen kiinteistöliiketoiminta -katsausta jo neljän vuoden ajan. Vuoden 2017 katsaus käsittelee yritysvastuuraportoinnin ajankohtaisia kysymyksiä suomalaisten kiinteistöalan yritysten näkökulmasta.

- Energia- ja ympäristötehokkuuden tarve ei vähene tulevaisuudessa ja vastuullisuusasiat merkitsevät onneksi yhä enemmän. Vastuullisuus on jo yrityksissä sisäänrakennettua, sanoo Eeva. Myös Ovenian toimintamalleissa energiatehokkuusasiat ovat jalkautettuna päivittäiseen toimintaan ja jatkossa tulemme kiinnittämään yhä enemmän huomiota palveluverkoston ohjaamiseen.

Lue lisää ympäristö- ja energiapalveluistamme

 

KTI Kiinteistötieto Oy:n Vastuullinen kiinteistöliiketoiminta – katsaus julkaistiin 26.9.2017.

Tutustu katsaukseen