Asuntoja ja isännöintiä vuodesta 1939

Haka-rakennuttamisen syntysanat lausutaan Kulutusosuuskuntien Keskusliiton edustajakokouksessa Kansallisteatterissa Helsingissä. Toiminnan tarkoituksena oli helpottaa asutuskeskusten asuntopulaa ja asuntotuotanto pysyikin vuosikymmenien ajan toiminnan ytimessä.

Haka-nimestä luovuttiin vuonna 1983 ja alueellisten yhtiöiden nimet vaihdettiin YH-Rakennuttajiksi. 2000-luvun alun useiden yritysjärjestelyjen myötä, isännöintiliiketoiminta lopulta eriytettiin omaksi yhtökseen, josta tuli osa Ovenia-konsernia vuonna 2012.

Toimitiloja ja yrityspalveluja vuodesta 1980

Myöhemmin Oveniaksi nimensä muuttanut Kiinteistövarma Oy perustettiin vuonna 1980.  Yhtiön pääasiallisena tehtävänä oli aluksi Eläke-Varman omistamien kiinteistöjen ylläpito ja vuokraus. Yhteistyötä tehtiin jo tuolloin myös muiden omistajatahojen kanssa.

Finanssialan toimialajärjestelyjen ja useiden strategisten liittoumien myötä Kiinteistövarma kasvoi 2000-luvun alkuun mennessä Suomen suurimmaksi kiinteistömanagement-yhtiöksi. Hoidettava kiinteistökanta oli noin 4,5 miljoonaa neliötä. Vuoden 2003 alussa otettiin käyttöön uusi nimi, Ovenia Oy.

Konsultointia ja kiinteistökehitystä vuodesta 2000

Kiinteistökehitysyhtiö Realprojektin toiminta käynnistyi vuonna 2000. Käynnistysvaiheen tilauskanta ja henkilöstö olivat pitkälti peruja suomalaisten liikepankkien kiinteistöorganisaatioista. Yritys kehittyi merkittäväksi tekijäksi varsinkin kiinteistökehityksessä ja kauppakeskusten manageerauksessa. Kesällä 2012 Realprojekti myytiin Ovenialle, josta tuli kaupan myötä merkittävä toimija myös konsultoinnissa.

Nykymuotoinen Ovenia-konserni syntyy

Ovenia myytiin nykyiselle pääomistajalleen Vaaka Partnersille huhtikuussa 2011. Ovenia hallinnoi tuolloin noin 6 miljoonan neliömetrin kiinteistömassaa. Liikevaihto oli noin 15 miljoonaa euroa ja yritys työllisti 150 henkilöä. Ovenia-konserni sai nykyisen muotonsa vuonna 2012, kun isännöintiyritys Arenna ja konsulttiyritys Realprojekti tulivat osaksi konsernia.

Isännöintiliiketoimintaa vahvistettiin vuoden 2013 kuluessa vielä kolmella yritysostolla, ostokohteina Mikkelin Asuntokeskus, Isännöitsijäpalvelu Nordlund Hyvinkäältä sekä pääkaupunkiseudulla merkittäväksi toimijaksi noussut Verkkoisännöinti.fi Oy.

Ovenia nyt ja huomenna

Tänä päivänä Ovenia pitää huolta  lähes sadantuhannen ihmisen työympäristöstä ja vielä useamman asumisesta. Palvelemme yrityskenttää ja taloyhtiöitä valtakunnallisesti Hankoniemeltä Saariselälle ja työllistämme yli 500 kiinteistöalan ammattilaista.

Mutta se historiasta, kiitos kun jaksoit lukea tarinaamme. Me Oveniassa uskomme, että tärkeimmät saavutuksemme ovat edessäpäin. Historia on valmiiksi kirjoitettu, mutta omaan ja asiakkaidemme tulevaisuuteen voimme tänäänkin työssämme vaikuttaa.